Voetreflexologie

Shiatsumassage Stoelmassage Voetreflexologie

Waar komt het vandaan?
De reflexzonetherapie komt oorspronkelijk uit China. In 1917 zorgde een Amerikaanse arts er voor het eerst voor dat ook de westerse wereld kennis maakte met deze vorm van therapie. Volgens hem kan het lichaam in 10 verticale zones worden ingedeeld. Kern van zijn therapie was dat druk op een bepaalde plek in het lichaam een stimulerende uitwerking had op andere plekken, met name organen en klieren, in dezelfde zone. Pas in de jaren 60 kwam de reflexzonetherapie naar Europa, met als belangrijk verschil dat de nadruk was komen te liggen op de drukpunten op de voeten en handen. Dit vanuit het principe dat op de voeten en handen alle punten samen komen die met de organen en klieren verbonden zijn. Het heet een "reflex" omdat een behandeling van een punt een reactie heeft (een reflex) op een andere plek in het lichaam.
  VoetreflexologieWat kun je verwachten?
De reflexzones worden met duim en vingers bewerkt, met als gevolg een betere doorbloeding van het daarmee verbonden lichaamsdeel. Met een voetreflexmassage wordt het zelf herstellend vermogen van de mens aangesproken en gestimuleerd. De massage is voor een ieder geschikt en werkt met name preventief en ontspannend uit.

De behandeling start met een voetmassage met een lekker ruikende olie (keuze uit 3 geuren). Daarna worden verschillende drukpunten geactiveerd met als doel dat de energie weer vrij door je lichaam gaat stromen. De behandeling duurt 45 minuten. Het is aan te raden om na de behandeling wat rust in te plannen en  voldoende water of kruidenthee te drinken.